2010-04-28

Alanis Morissette i mina lurar just nu...

Alanis Morissettte är min husgudinna och har varit sen hon släppte Jagged little Pill 1995. Sen dess har hon följt med mig nära, nära. Jag recenserade Jagged little pill för Dagens skiva, en text som kom med i en av deras antologier med utgivna recensioner.

Just nu lyssnar jag väldigt mycket på Citizen of the planet från senaste skivan Flavors of Entanglement som kom 2008. Den är suggestiv och svulstig. Hård med arga stråkar i bakgrunden. Jag älskar stråkar. Särskilt dramatiska eller såna 70-tals discostråkar. De här är arga, mörka. Mycket cello tror jag.

Och texten! Orden bara flödar fram. Jag älskar formuleringar som "I linger in the sprouting until my engines full" eller "Democracy's kids are sovereign, where teachers are the sages and pedestals fill with every parent". Lyssna själva!Missa inte heller Alanis cover på Black Eyed Peas låt My humps. Finns på Youtube med fantastisk video. Den inte att bädda in så ni får klicka er dit.

Inga kommentarer: