2010-07-09

Bra iPhone-appar för lite mindre barn


Min dotter älskar att "spela spel-spel" på iPhonen som hon säger. Det finns en hel del roliga och enkla spel som passar mindre barn där ute så därför tänkte jag tipsa lite om en del som vi har testat. Förste testare är alltså Nike, 2,5 år.


RITA:Sketchmania
Ritprogram med roliga feature som funkar för små barn. Strecken kan omvandlas till kedjor som rasar eller att teckningen kan åka runt i bilden. Nackdelen är att det finns en rad med reklam längst ner i bild som är väldigt lätt att komma åt och då hamnar man på en webbsida och försvinner ur programmet och sen är det svårt att hitta tillbaka.


Spray Can
Skaka och måla sedan med en sprayflaska och lek att du är graffittikonstnär. Passar 2,5 år och uppåt. Lite svårstyrd och inte helt lätt att välja färg.Curious George Coloring Book (Nicke Nyfiken)
Måla och fyll i färdiga bilder på Nicke Nyfiken. Massor av alternativ finns. Enkelt även för små och det finns massor av färger att använda.


Dora the explorar – Rainbow ride
Rita med Dora eller balansera på regnbågsrutchkanan.  Rita kan alla från två år roas av och rutchkanan passar kanske något äldre. Däremot är det svårt att följa med då det är mycket snack på engelska. Kan behöva vuxen inblandning.


MUSIK:


Baby Piano
Enkel version av piano med roliga bilder i lite-versionen. Passar både små och stora. Man kan spela in det man spelar och spela upp igen.


Mario and friends - lite
Klicka och lyssna på de klassiska ljuden från Mario och Zelda. Passar även mycket små barn.


Percussion
Spela olika sorters slaginstrument. Roligt även för de minsta.


MEMORY:


Animatch
Enkelt memoryspel med djur som låter när man vänder upp brickorna. Roar länge. En favorit.


Matching Zoo
Också ett memory med djur som låter. Min dotter gillar Animatch mer av någon anledning, men det här är precis samma grejj.


PYSSEL:


My first Puzzles
Roliga, fina och enkla drag-and-drop pussel på djur som var passar en 2-3-åring. En favorit.


Tangled balloons
Hitta vilket snöre som går till vilken ballong. Passar barn som kan följa linjer, tror från 4 år och uppåt. Nike fattar inte grejjen ännu.


DJUR:Little People
Jättefin bondgårdsvärld att navigera runt i och flera minispel i spelet av olika svårighetsgrad. T ex tvätta grisen, hitta vem som gömmer sig i höstacken, klicka på de grodor som är likadana och så vidare. Passar 2-4-åringar.Peekaboo Wild  och Peekaboo Barn
Sudda gräset med fingret i wild-varianten och öppna ladgårdsdörren i bondgårdsvarianten. Hitta sen djuren och lyssna hur dom låter (och hur man säger dom på engelska vilket Nike tycker är roligt att härma). Lite-versionerna innehåller tre djur vardera men i betalversionen får man många fler.


Farm Sounds
Lyssna på hur olika djur på bondgården låter. I lite-versionen finns fyra djur och det räcker för de allra minsta. Superenkelt.


KLÄ PÅ:Make me a princess
Klä på en prinsessa klänning, skor, handskar, tiara hur många gånger som helst. Enkelt och pedagogiskt. Från 2 år och uppåt. En favorit.


Dress me up - lite
Klä en pojke eller flicka i många olika outfits. En riktig höjdare som roar min dotter i flera timmar. Även lite-versionen har massa alternativ och valmöjligheter.


ÖVRIGT:


Circus Find
Enkelt och jätteroligt spel för små barn som går ut på att hitta clownens borttappade näsa. Klicka på det du tror är näsan och se vad som dyker upp. En favorit som passar 2 år och uppåt.


Bouncy Ball - lite
Boll som kan studsa runt på skärmen. Går att förstora och förminska. Kul för stunden men inget som roar länge.


Smack it
Slå ner djur i hål i marken. Passar två år och uppåt men det är svårt för ett litet barn att passera level 1 för man måste vara snabb. Det verkar inte hindra min dotter för att spela om och om igen ändå.


Pig rush
Grisen springer och du hoppar över hålen med hjälp av att peka på skärmen. Något svårt för mindre barn som inte har jättesnabb reaktionsförmåga.Labyrinth
Klassiskt labyrint-spel som efterliknar de riktiga varianterna i trä. Dock svårstyrd. Kräver bra balans. Inget för små barn.


Pac-man 
Klassikern. Passar lite äldre barn. Går lite för fort och är lite för komplicerat för de minsta.

13 kommentarer:

hanna sa...

Grymt! Tack!
Franks favorit just nu är Talking Tom - en katt som härmar allt du säger till den med rolig röst. Man kan även klia den och ge den mjölk.

optimates sa...

Hej,

jag och en annan småbarnsförälder har precis släppt en Svensk PEKBOK för iphone, kanske den platsar på din bra lista över barn-appar?
Den har iaf fått ett VÄLDIGT gott mottagande och har roat oss och våra barn(rut 2.5 år och Björn 3år) samt många av våra vänner och deras barn, äldre och yngre.

Nå, den heter "pekbok" på appstore
och du kan hitta den här: www.optimates.se

Emil sa...

Det finns en skojig app som heter ABC-kul som passar allt från ettåringen och uppåt. Det funkar lite som "Från punkt till punkt" och innehåller roliga animationer på djur och andra grejer. Min 19-månaders kan redan räkna till tolv tack vare denna :)

www.abc-kul.se

Anonym sa...

Tack! Här kommer ett till tips på en väldigt enkel pusselapp för små barn:
"Gubbpussel", finns på
http://itunes.apple.com/se/app/gubbpussel/id431159226?mt=8

Gro Leksaker sa...

Det finns en pedagogisk app som heter "Elins Memo" också :) Det är ett slags memory som lär barn om miljö på ett enkelt och roligt sätt :)

http://itunes.apple.com/se/app/elins-memo/id423210028?mt=8

Pappa Daniel sa...

Elins Memo, och många andra barn-appar, har jag recenserat på PappasAppar.se

Anonym sa...

Barnboken "Maja & oskar" är toppen!

Anonym sa...

Tips på sång-appar för små barn:

http://www.nok.se/nok/laromedel/digitala-larresurser/innehall/App/

Anonym sa...

http://itunes.apple.com/se/app/abcmemory/id453090767

Ett enkelt pedagogiskt memoryspel på svenska där bokstäverna blir upplästa när brickorna vänds upp.

tommy sa...

Hej,
Nu har vi uppdaterat vår pekbok REJÄLT så att den bl.a även innehåller
två nya kategorier:
- ALFABETET
- SIFFROR

Mycket nöje!
man hittar den fortfarande här (och det finns en GRATIS-version)
www.pekbok.com

VilkenApp.se sa...

Siffermix 1 verkar lovande. Pedagogiskt sätt att lära sig 1-9 och en del till.
http://itunes.apple.com/se/app/siffermix-1/id497935962?mt=8

Anonym sa...

Jag kan rekommendera Rockens ABC (http://itunes.apple.com/se/app/rockensabc/id507883578?mt=8) från Happy Spider Productions. En enkel, men riktigt kul ABC app.

Petter Åkerman sa...

Kan även tipsa om ABC-spelet. http://itunes.apple.com/se/app/abc-spelet/id479209356?mt=8
Barnen lär sig bokstäver och enkla ord samtidigt som dom spelar.
www.youtube.com/watch?v=PdIUzyr1hvk
/Petter