2010-07-01

En helt vanlig torsdagkväll...

Jobbar hela dagen, åker hem. Hämtar Nike kvart över fyra på dagis. Åker till Coop och handlar ingredienser för bullbak och chokladbollar. Nike kör runt med varorna i en sån liten barnkundvagn och lägga upp allting på bandet vid kassan. Hämtar upp ett paket från Bokus på Pressbyrån på väg hem.

Nike får äta majskrokar och dricka päronfestis framför TV'n medans jag packar upp maten, plockar ur diskmaskinen, sorterar en överfull tvättkorg, sätter på en kanna kaffe, tog hand om posten, sorterade lite papper, slänger i en maskin tvätt, sorterar kläder, viker och plockar in en annan ren tvätt, bäddar sängarna, vädrar och vattnar blommorna utomhus. Var är det där utlovade regnet?

Börjar med bulldegen. Nike hjälper till och häller i alla torrvaror. Matberedaren får sköta knådningen. Vi tittar på när degen åker runt i maskinen. Det är roligt. Medans degen sen jäser slänger vi ihop en sats chokladbollar. Nike rullar dem i kokos och lägger på en tallrik. Röjer lite i köket.

Nike tittar på två avsnitt av Pingu i mitt knä på Youtube medan jag slösurfar lite (läs: pustar ut). Sen kavlar jag ut halva degen och Nike "bakar" själv i diskhon med vatten och alla använda bunkar och vispar. Smetar på fyllning, rullar ihop och lägger i formar. Fixar andra halvan av degen tillsammans med Nike. Mjöl, smör och socker överallt.

Medans degen jäser igen kokar jag makaroner och steker korv. Nike kör runt med sin dockvagn. Hon vill ha bubbelvatten. Jag hittar en liten flaska kolsyrat vatten från Ica  i kylskåpet och häller upp ett litet glas åt henne. Nike skriker i högan sky. "Starkt mamma, starkt"! Upptäcker att det är nån hemkörd äppel-snaps från Österrike i flaskan. Hoppas hon inte tog en stor klunk. Tröstar med vatten och mera päronfestis.

Tillslut är maten klar. När vi ätit hälften tar jag en paus och äggpenslar hälften av bullarna och häller på pärlsocker och in i ugnen. När jag ätit klart är de klara och jag gör likadant med andra halvan. Nike äter upp sin korv, vill ha mer, får mer korv som hon slukar.

Sätter på en Pippi-film åt henne medans jag röjer och städar köket och slänger in den nytvättade tvätten i torktumlaren.

Byter blöja, sätter på pyjamas, fixar välling och borstar Nikes tänder. Kollar på Pippi en stund innan vi går upp till sängen. Läser Spöket Laban och Kråke hos doktorn. Släcker lampan. Sitter kvar 10 minuter och sen vill Nike bajsa. Går ner på toaletten. Nike bajsar i blöjan på vägen ner och blir jätteledsen. Byter blöja och upp igen. Nike är varm och vrider sig. Varmt ute, kvavt i sovrummet. Tar av pyjamasen. Sitter bredvid i ca 25 minuter innan hon till slut somnar.

Går ner. Provsmakar bullarna med ett stort glas mjölk. Helt godkänt för att vara första gången. Bloggar lite. Lägger ut lite bilder på Flickr. Lägger mig på soffan för att kolla ikapp lite på Play-kanalerna. Somnar.


2 kommentarer:

Lindas trädgårdsblogg sa...

"en helt vanlig kväll" Puh, du är ett under av effektivitet!

Petra sa...

Linda! Du har tre barn. Jag har bara ett :)

Men jag överdrev lite. Riktigt så effektiva är vi inte alla torsdagskvällar. T ex var det första gången i mitt 37-åriga liv som jag bakade bullar. Hade jag valt om hade jag provat att göra det utan en intensivt aktiv snart-treåring bredvid :)