2010-09-15

Gravidkläder - ett skämt!

Vi blir fyra i januari om allt går som det ska. Det innebär att det för mig varit hög tid att gå ut och leta lite lämpliga kläder att ha på sig. Sommaren har fungerat bra med klänning och....eh...klänning vareviga dag men nu skulle jag vilja ha lite snygga kläder att vara representativ i på jobbet. Särskilt eftersom bokmässan närmar sig och jag ska moderera sju stycken seminarier varav ett ska filmas av UR. Så på lunchen gick jag en ordentlig sväng runt Drottninggatan och letade gravidbyxor och kläder och konstaterar att det är om månne ännu sämre utbud nu än vad det var för tre år sen när jag var gravid med Nike.

Visst, dagens mode är genereröst med fina utsvängda toppar etc men på nederdelen behövs oftast något mer anpassningsbart som rymmer en mage och en växande rumpa.

Jag var ute efter ett par svarta långbyxor. Helst två. Jag besökte VeroModa, HM, Lindex (som visade sig ha slutat med gravidkläder) och Åhlens (som inte hade några).

Det här var vad jag kom fram till:

1. Det finns för gravida mörkblå jeans, ljusblå jeans, slitna jeans, korta jeans, utsvängda jeans och tighta jeans. Hur många olika sorter som helst. Men om man som jag inte är en jeans-tjej? Måste jag bli det nu bara för jag är gravid?

2. De svarta långbyxor som finns är antingen av polyester, material som blir statiskt, slickar sig runt låren och drar till sig damm eller har någon konstig snodd eller liknande nertill så de ser ut som gympabyxor eller så är det myxbyxor.

3. Kombatt-byxor finns hur många som helst. Beiga, kamoflauge-färgade, militärgröna.

4. Linnebyxor finns också. Ljusbeiga eller vita. Opraktiska för en småbarnsmamma och ett annat material jag inte gillar.

5. Min kropp passar inte i den gängsemallen. Även om jag kunde tänka mig att göra avkall på några av kraven och kanske eventuellt köpa ett par av ovanstående, så passar de inte. Inte ens storlek XL får jag på mig så de sitter bra och då har jag fyra månader av graviditet kvar. Det är inte det att de sitter dåligt runt magen, men resten av kroppen. Antingen är de flera kilometer för långa eller så tänker inte tillverkarna på att även höfter och rumpan växer när man är gravid. Om man som jag är hyfsat normalbyggd med rumpa och lite lagom korta ben, då är vi förpassade till mammastrumpbyxor och tältklänningar.

I övrigt fanns det massor av toppar med rosetter, tofsar, spetsar och rynk på precis runt magen. Alternativt en fräsig text på magen, typ BÄBIS! För att riktigt framhäva den. Och rutiga mulleskjortor, storblommigt eller oformerliga koftor.

Popjunkien har också bloggat om gravvokläder. Läs henne.

Jag får försöka leva med att se ut som Muminmamman i fyra månader till, tält och leggings. Ska leta efter en matchande stor handväska och ett randigt förkläde bara!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Det behöver du inte!!! Finns en helt fantastisk sida som lanserades idag!!! www.mom2mom.se

Säger bara en sak!!! Wow

kram
Väldigt lycklig gravid!

hanna sa...

Jag har fortfarande två par jeans som ligger här och väntar på dig. De har passat både Björne och mig, kanske dig också!

Lotta sa...

För det första, stort grattis!!

Å vad ditt inlägg förde tillbaka minnen av frustrerande shoppingturer. Vet att jag också ondgjorde mig i bloggen när det begav sig. Visst är det märkligt att det inte finns vettiga jobbkläder!
Jag minns att jag till slut shoppade från nån butik på eBay och faktiskt hade tur att de plaggen satt bra, men det är ju något av en chansning förstås.

Lycka till!

Noemi sa...

Hej, jag har exakt samma problem som du!
Dessutom så tycker jag inte att jeans är bekvämt när man är preggo.
De blir tunga att bära och är inte sköna alls.

Jag köpte ett pat svarta machester, smalrandiga på hm.com.
De är okej, men ack så långa ben och nu tycker jag redan att det börjar spänna över magen...


Hittar du nåt, tipsa gärna här!
Grattis föresten!

Petra sa...

Tack!

Den här gången är jag så himla kräsen dessutom men har fått två stycken jeans-treggings från Mamalioucios. De är inte tunga och är som leggings fast ser mer ut som byxor.
Jättesköna.

Lisa sa...

Hej, hittade in på din trevliga blogg idag när jag sökte om iPhone-appar till barn. Vilken massa rolig läsning!

Jag är också gravid (2a barnet) och är beräknad till jul.
Mammakläder är inget kul alltså... Men iallafall så tipsar jag om mamalicious som har en hel del fint faktiskt. Jämförelsevis. Bäst utbud (om du nu bor i Sthlm, inte hunnit så långt :-)) är Mamalicious-avdelningen på Vero Moda på Drottninggatan/gamla Brogatan, dvs mitt emot Pub-huset.

Hoppas du hittar nåt - och annars finns en del från det märket på nätet också.

Hälsningar, Lisa

Petra sa...

Tack för tipset! Har faktiskt fått ärva byxor från mamalicious som är jättebra! :)

colouriZe sa...

Tyckte också att det var hoplöst att hitta schyssta kläder till kontoret då jag väntade mina två små.

Hittade dock märket isabella Oliver som jag gillade. Läs mer om det här >>>

http://colourize.se/gravid/