2010-11-19

Första idolerna...Mina första idoler var Freestyle. De bildades redan 1978 och slog igenom 1981 med monsterhiten Vill ha dig och albumet Fantasi.  Tätt följt av Ögon som glittrar från albumet Modiga agenter 1982.
1983 var dom med i kultfilmen G och de släppte två album som Freestyle.

Sen splittrades gruppen, kvar blev Christer Sandelin, Gigi Hamilton och Tommy Ekmansom först släppte två album som aldrig slog (So chic och Visioner) innan de igen fick till det med schlagerklassikern Dover-Calais som kom trea i ett kanonstarkt startfält som innehöll massor av nu mera klassiska schlagerhits som ABC (Anna Book), Eldorado (Sound of Music), E det det här du kallar kärlek (Törnell&Holm) och Kärleken är evig (Lena Ph).

Nu är Christer Sandelin åter aktuell i och med sin medverkan i TV4:s succéprogram Så mycket bättre där kända artister tolkar varandras låtar. Tyvärr har väl inte Sandelin själv utmärkt sig särskilt i sina tolkningar av andra artister men på lördag är det dags för de andra att tolka Sandelin-hits. Jag är mycket spänd och här är mitt önske-önske-upplägg!

Lill-Babs, gör som man kan se i reklamen Fantasi. Tråkigt val. Jag hade hellre sett henne göra en 60-tals version av Nära dig.

Plura måste bara göra en lågmäld fin version av Den hon vill ha från 1989.

Petter gör en rapversion av Ögon som glittrar från 1982.

September gör en monsterdiscohit av Dover-Calais från 1986.

Lasse Berghagen gör en gitarrballad av Rider omkring från 1982.

Tomas di Leva gör sin version av Vill ha dig från 1981.

Andra bubblare jag skulle vilja höra är versioner på Nattens dockor, Telephone, Emtpy bed och Daylight Robbery!

Ska bli jättespännande att kolla i helgen!

Inga kommentarer: