2010-12-02

Årets första julbord!

- Kolla! Dom har julbord på Ikea. Bara 79:- om man har Familykort. Ja, vi slår till!

Från 15.00 serveras julbord på Ikea, Kungens kurva. Ordinariepris 179:- för att äta hur mycket julmat man vill men bara 79:-om man har Familykort. Låter ju som en dröm?

Från halv tre kan man köpa klistermärket (se nedan) som man sätter på sig för att beviljas inträde till julmatsområde. Klockan tre prick släpps man in men redan halv tre började alla hundratals pensionärer köa. Den ringlade sig genom hela restaurangen men när portarna öppnades gick det relativt snabbt!

Först fick man köpa dryck i den ordinarie kassan och sen köa till julbordet vilket skapade en del upprörda känslor då vissa köade fel och fick börja om köandet när de inhandlat klistermärket i ordinarie kassan. Andra blev upprörda när de skulle ta backning eftersom enligt en farbror "var ju så att den som redan har en tallrik och har börjat äta måste få gå före alla andra som inte har någon tallrik". Ganska underhållande.

Maten då? Jo, helt okej för 79:-. Hade jag betalat 179:- hade jag tyckte det varit ganska kasst.

Bra sillbord, fin lax, lite kallskuret och de obligatoriska prinskorvarna, köttbullarna och revbensspjällen. Tyvärr hade någon tappat ett badkar med kryddnejlika över skinkan och en annan hade sluntit med saltkaret ner i Jansons frestelsen.Inga kommentarer: