2010-12-10

Mera matfunderingar: Gräddfil

Jag älskar verkligen att hälla gräddfil på mat. Kokt potatis, lite rå lök och så en stor klick gräddfil är min bästa kulinariska upplevelse tror jag. Och tacos, köttfärs, lök, ost, majs och så en rejäl klick gräddfil. Tar alltid extra gräddfil till nachosen på Taco Bar.

Men vilka fler rätter kan man egentligen klicka kall gräddfil på och det blir gott?

6 kommentarer:

Joakim Nyström sa...

Tror frågan är felformulerad: - Vilka rätter kan man inte klicka gräddfil på? :)

Typ allt, kan man ha gräddfil till. Funkar grymt bra till curryrätter, kryddstarka grytor och matiga soppor.

Tumregel: Kan man ha rå lök till?
- Om ja; Ha på gräddfil.
- Om nej; Prova ändå.

30+ sa...

Våfflor.

Petra sa...

Sant! Goda lite hetare grytor blir ju jättegodare med gräddfil eller creme fraishe på.
Som gulash.

Eller tomatsoppa med creme fraishe i. Mmmm.

Petra sa...

SKönt att se att det inte bara är jag som älskar gräddfil och rå lök.

Nina sa...

Omelett

Anna sa...

Alldeles perfekt lagom mogen avocado med en klick gräddfil, lite hackad rå lök, ett par räkor eller tio och en tesked rom... aaah!