2011-03-18

Ny bondgårdsapp för barn


Har fått möjlighet att testa en ny app för barn från Brago Bondgårdskex. Appen släpps på måndag och scenen är en interaktiv bondgård med djur och en bonde som ser ut som Icander, ni vet Icas gamla profilfigur från 80-talet.

Spelet är gulligt och fint och riktar sig till 2-5 år. Man kan klicka på trädet och plocka äpplen, på kossan och mjölka och på bondgårdskexen och para ihop kex. Man kan även klicka på djuren och höra hur dom låter och få Icander att köra traktorn ett varv. Men det är allt tyvärr. Hade gärna sett att även mini-spel fanns när man klickade på djur, traktor och ladugården också, men det kanske kommer i en uppgradering av spelet. Det hela känns lite tunt och jag gissar att min treåring kommer tröttna på spelet efter bara några minuter.

Hur som helst tycker jag det är ett bra initiativ och önskar att Brago även gör en app kopplat till bokstavskexen för barn som är intresserade av bokstäver, läsa och skriva.

Appen finns för iPhone 3, iPhone 4 och iPad och finns att ladda ner från måndag 21 mars.

1 kommentar:

Unknown sa...

Enligt min mening spelar spel som detta är slöseri med tid, så om du vill spela bara spela i online kasinot. Åtminstone är detta spelautomater säljes också spänning och möjlighet att koppla av en stund och glöm inte - plus möjligheten att vinna, förstås.