2011-04-11

30 personer som borde ha fler followers på Twitter!

När Tommy k Johansson twittrade ut att han listat 30 intressanta svenskar på Twitter (9 kvinnor, 21 män) klickade jag direkt men blev besviken då jag möttes av samma gamla kända ansikten som figurerar på de här listorna om och om igen. Vore det inte intressantare att lyfta upp lite mer okända men spännande twittrare? Twittrare som inte bara hänger i sociala medie-svängen och är en del av bubblan. Jag vill också tipsa om twittrare som inte redan har tusentals followers utan kanske såna som inte har så många men förtjänar fler. 

Här är mina 30 tips. 
19 kvinnor. 11 män. 
Ingen har fler än 500 followers i skrivande stund. 


@preggomonster - Liw väntar sitt andra barn nu i april. Gillar du förlossningstwitter ska du omedelbums följa henne. (119 followers)

@theresedek - Therese de Kaminska är mamma till fem och nybliven tvillingmamma. Följ hennes vardag.  (372 followers)

@BiaSparrow - Bia Sigge är inköpare på Pockeshop och twittrar spännande om litteratur och annan kultur. Bor ute på vischan.  (336 followers)

@nikder - Niklas är en sanningssägare, verkar arg och bitter men är en ängel på insidan. Internetveteran som reggat www.jante.org. (244 followers)

@GordonAndersson - en av feberskribenterna, älskar och lever foto, dessutom språkpolis.  (344 followers)

@sojabiff - Jenny är oftast trött på sig själv men hon twittrar hilariously roligt  och förtjänar fler followers.  (128 followers)

@DanielWiklander - just nu tf chefredaktör på Arbetaren med hjärtat på det rätta vänstra stället. Politiska tänkvärda tweets.  (104 followers)

@medelklassman - Anonym kille som beskriver sig själv som del av det patriarkala förtryckets köttberg. Twittrar tänkvärt. Och kul.  (418 followers)

@PauliSudra - Tv-producent på Bolibompa men också DJ och 80-talsexpert.  Ligger bakom populära klubben 80s. (147 followers)

@SexySwedishBabe - Sandra är en kultförklarad på internet. Var med i Sprays begynnelse t ex. Radiotjej, författare och musikvideoregissör. Kan förklara sociala medier som ingen annan. Måste följas.  (310 followers)

@Bokbiten - bokbloggare och boktwittrare!   (317 followers)

@Ekobonden - måste följa Adam som både är född på 90-talet och ekologisk fårbonde. Följ jordbruket, lamningar, stängselbekymmer med mera.  (207 followers)

@korvmedbrod - har två followers och förtjänar hur många mer som helst. Rolig vardagstwittrare.  (2 followers)

@SvanteTidholm - hypad under IT-boomen, nu mer trebarnsfar och dokumentärfilmare (bl a intressanta filmen Som en Pascha), skrev boken Loser.  (338 followers)

@sannanystrom - Kostymtwittrare, skräddare och korsettmakare.  (87 followers)

@hedgehogsara - Sara Holm Stålhand har det viktiga jobbet som barnombudsman i Västerås och twittrar om det emellanåt.  (274 followers)

@tovecarlen - Journalist och jurist. En intressant kombo.  (168 followers)

@tovelind - Sommelier, vinkännare och alkoholtwittrare. Även om god mat. (296 followers)

@tinnerholm - Ombudsman på SKFT och digital spjutspets. Håller ställningarna för facket och reder ut arbetsrättsliga missförstånd på forum som Familjeliv.  (94 followers)

@PepperPotemkin - Sveriges svar på Dita von Teesse - Pepper är en svensk burleskdansös, modell och sångerska. Om en annan slags vardag.  (117 followers)

@Johannamo - radiotwitter! Gruppchef för redaktionen på Sveriges Radios digitala medier.  (365 followers)

@lenaolivia - mattwittrande tvåbarnsmamma. Förtjänar ett schysst jobb och fler followers! (162 followers)

@Boktoka - Smart bokbloggare och boktwittrare.  Mycket böcker bland hennes tweets.  (174 followers)

@oniklasg - Genusmedveten småbarnsfar, pedagog och översättare.  (438 followers)

@anderswitt - präst i svenska kyrkan, också bloggare! Mycket medmänsklighet bland Anders tweets.  (103 followers)

@rayitando - Fantastisk språktwittrare som hittar ord som ingen annan. Vad sägs om prasselplasthölje, kattkräks, puffögd och snopplösing.  (18 followers)

@Gavelin - student på Dramatiska institutet och dramatikerförbundetanställd. Teatertwittrar.  (122 followers)

@YlvaLagercrantz - kulturjournalist och teaterkritiker som drev teatersajten Nummer. Författare till teaterlitteratur.  (129 followers)

@ola_gth - Ola är fd fackordförande på Sveriges Radio, nu mera programledare på natten. Också duktig fotograf. Och rolig. (31 followers)

@jessicakarlen - ståuppkomiker, twittrar hysteriskt.  (489 followers)

Har säkert glömt flera självklara bland dem jag följer... det kanske blir en uppföljning i ämnet! Själv heter jag @petrajankov på Twitter.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Själv heter jag @tcarls och twittrar mest it-relaterat. /Tomas Carlsson

Sara sa...

Gulle dig, Petra :)

Jenny sa...

Supergulligt! Jag ramlade nästan av stolen i morse, så glad blev jag. Mvh Sojabiff.