2011-05-31

Skansen med barn

Dags för nästa del i följetongen föräldraledighetspåhitt!

Skansen - ligger på Djurgården i Stockholm är en gigantisk park med djur, massor av kulturhistoria, akvarium och härlig natur. Vi hade extra tur med vädret när vi vad där. Strålande sol hela dagen. Vi var fyra vuxna och sju barn. Åldrarna var från 5 månader till sex år.

Parken är stor och kuperad men våra barn tyckte inte det var särskilt jobbigt att gå. Det fanns för mycket roligt att titta på. Det som fascinerade mest var dock en vattenspridare, men det var också roligt att titta på djuren. Björn, varg, älg, sälar med fler. Vi hittade dessutom en dalahäst man kunde rida på och vi åkte det lilla tåget som går runt en del av parken. Det kostade 40 kronor för barn över fyra år och var mycket populärt.


Vi besökte även Skansen-akvariet som har eget inträde. Här stannade vi länge. Vi kunde komma jättenära olika djur som apor och sengångare och se krokodiler, fiskar och även klappa orm och spindel på slutet. Våra barn var jättemodiga.

Lunchrestauranger finns lite överallt. Pannkakor finns off course. En del restauranger har öl, nästan alla har uteservering. Hyfsade priser. Matsäck kan ätas i princip nästan var som helst. Toaletter och skötbord finns i anslutning till restaurangerna och strax efter sälarna och rovfåglarna uppe i gamla bondgården. Barnvagnar kan tas med överallt men kan bli svårt in i butikerna i stadskvarteren.

Inträdet var 100 kronor för vuxna, både för parken och sen 100 kronor till för akvariet.Summa summarum: Skansen får fyra starka apor av fem möjliga. En stor park med hyfsat humana priser och roligt för alla åldrar.

Hemsidan finns här: www.skansen.se

Inga kommentarer: