2011-05-29

Vasamuseet med barn

Den här föräldraledigheten präglas av påhitt för att sysselsätta treåringen. Bäbisen hänger liksom bara med. Vi har 15-timmars veckor på dagis här i Huddinge så måndagar och fredagar åker vi på utflykter. Tänkte tipsa om några av det vi har varit på. Börjar med Vasamuseet. 

Vasamuseet ligger bakom Nordiska på Djurgården. Vi var där tre vuxna med fem barn.  En bäbis på 5 månader, två stycken ettåringar,  en treochetthalvt och en femåring.

Inträdet är 110 kronor och barn går gratis. Väl inne är lokalen ganska mörk, förmodligen för att skydda träet i båten men ögonen vänjer sig snabbt. Båten är spännande och kan besökas på flera olika nivåer. Dock får man inte gå in i båten till de stora barnens stora besvikelse. Dessutom finns det sidoutställningar i olika miljöer som bland annat visar hur det såg ut på den tiden då Vasa sjösattes. Vi besöker alla våningar och det går fort. Efter en dryg timma har vi sett allt i ganska makligt tempo. Interaktiviteten är lika med noll. Det finns bara saker att titta på, inte att prova, känna och klämma.

Lunchrestaurangen är helt okej. Inte så stort utbud men de obligatoriska pannkakorna finns. Rätt dyrt. Drygt tvåhundra spänn för vuxen och barn.

Skötbord finns lättillgängligt vid entrén och vid restaurangen. Där finns också mikro så man kan värma barnmat själv. Man kan ta med barnvagn överallt i museet, det finns ramper eller hissar till alla nivåer.


Summa summarum: Två båtar av fem, för att det ändå var rätt kort och inte roade våra barn särskilt länge. Som ensam vuxen hade man nog dock kunna fördjupa sig mer i de olika utställningarna.

Hemsidan finns här: www.vasamuseet.se

Inga kommentarer: