2011-06-13

Bakluckeloppis med barn

Söndagarna är det bakluckeloppis runt om Stockholm på flera ställen. Länna, Hågelby har emellanåt men störst är Täby Galopps bakluckeloppis norr om stan. Vi tog en femåring och en treochetthalvtåring, två överfulla bilar och drog dit en varm solig söndag i juni.

Insläppet sker mellan tio och tolv och hamnar man efter varandra i kön får man plats bredvid varandra vilket är bra. Tolv öppnar det för allmänheten men redan när vi kom och började packa upp var det fullt av folk på plats som ville handla. Det blev lite stressigt att både packa upp och sälja grejjer samtidigt och hålla koll på livfulla barn som inget hellre ville än att springa runt och kolla på grejjer.

Det är bra att vara två vuxna. Då kan man turas om att gå på toaletten och köpa korv eller glass. Toalett finns i själva galopphuset.

Det kostar 150 kronor för en plats och det tjänar man snabbt in. Barnen roade sig själva och lekte bra mellan bilarna. Lite långtråkigt ibland men inget en iPad inte kunde råda bot på.

Bra tips är att ha med matsäck, lunchlåda och kaffetermos. Det är svårt att få tid att gå iväg och handla. Kunderna kom i ett i ett.

Vid tre gick luften ur lite trots att det var öppet till fyra. Leden tunnades ut och vi fick rea ut grejjer men trots att det totalt sett kanske inte var så mycket folk som det brukar vara på loppis så sålde vi mycket och fick bra vinster från båda bilarna.

Nästa gång testar vi Hågelbyparkens bakluckeloppis och tar dessutom med två extra vuxna som kan leka med barnen på Hågelbys lekplatser och 4H-gård.

Barnens eget försäljningsbord

Leker mellan bilarna

Stor kommers

Vilar lite med iPad i bakluckan

Inga kommentarer: