2011-06-02

Naturhistoriska med barn

Del tre i följetongen föräldraledig på vift.

Naturhistoriska riksmuseet ligger ute vid Universitetsområdet. Buss 40 går dit men bil är smidigt. Vi var där en regnig och blåsig söndag. Två vuxna, en bäbis och en treochetthalvtåring.

Vi såg bland annat utställningen om människans sinnen. En interaktiv utställning där man kan prova, klicka, leka, titta, lukta och använda sina sinnen på olika sätt. Kanske är tre och ett halvt i minsta laget. Passar nog mer sex-sju-åringar och uppåt.

Det är häftigare att titta på dinosaurier och på urtidsfolk. Det finns också en utställning med uppstoppade svenska djur. Många saker är interaktiva och man får känna och klämma. Titta i förstoringsglas eller lyfta på luckor.  När vi var fanns också en spännande utställning om klimatet och en om polardjur.

Huset är stort. Kostar 80 kronor för vuxna. Det finns också en biograf, Cosmonova som visar olika filmer men åldersgränsen är fem år så vi skippar det. Längst ner finns en skaparverkstad som det kostar 30 kronor att skapa i men den är tyvärr stängd när vi var där till flera barns besvikelse.


Restaurangen har bricklunch med dagens rätt, kostar 250 för två vuxna och ettt barn. Ja, pannkakor står på menyn. Allting är helt okej men inte mer. Det finns mikro så man kan värma barnmat själv.


Hiss finns till alla plan men är liten, ligger lite off men det går att tråckla sig fram med barnvagn via ramper till viss del. Skötbord och toaletter finns bara i mitten av huset på nedre botten och högst upp och huset är stort. Ibland hamnar man väldigt långt från dem.

Summa summarum: Tre dinosaurier av fem blir betyget. Utställningarna är fina är toppen men det är knöligt att ta sig runt och dåligt med toaletter. Hade vi haft lite äldre barn med skulle nog betyget blivit lite bättre. Vår treåring var på gränsen till att förstå utställningarna.

Hemsidan hittar du här: www.nrm.se

3 kommentarer:

ullrika sa...

Jag googlar hitta-på i Stockholm för min familj, och hittar på din sida exakt det jag söker! Naturhistoriska verkar vara lite för tidigt för vår nästan fyraåring om jag tolkar det rätt. Och nittonmånadingen är nog för liten på alla vis...

Tack för hjälpen! Dunderbra!

ps. nu kan jag såklart inte låta bli att snoka vidare lite här hos dig ;)

Petra sa...

Kul att du gillar! Jag skulle rekommendera Skansen!
http://blogg.enannansida.se/2011/05/skansen-med-barn.html

ullrika sa...

Hej igen!

Skansen missar vi aldrig men tänkte försöka oss på nåt nytt den här gången - också ;)

Tack för tips iaf!
Sov gott!