2011-06-28

Rejmyre glasbruk

Vi besökte Rejmyre och dess lilla glasbruk en molnig sommardag i juni. Rejmyre ligger ungefär mellan Finspång och Norrköping och har förutom ett fint glasbruk även några antikvariat, hantverksbodar, ett bageri, gästgiveri, en glasskiosk och en konsum. Vi som var där var två vuxna, snart treochetthalvtåring och en bäbis.

Glasbruket startade 1810 och där tillverkas handgjort glas i alla dess former. Blåseriet är öppet för allmänheten och man kan komma dit och kolla när som helst när de blåser glas. På en whiteboard-tavla där inne står dagens olika visningar och det är värt att försöka tajma in när de har en sån och förklarar de olika glasblåsningsmomenten.

Vi kikade en lång stund på hur de tog glasmassa ur en brinnande eld, formade och blåste i olika rör. Spännande för både stor och liten.

Vi åt lunch på gästgiveriet. Det är väldigt mysigt och fint men också barnvänligt med skötbord, barnstolar och lekrum. Maten var dock inte värt sitt pris. Dyrt och inte speciellt gott tyvärr. Pannkakor fanns för 60 kronor. 

De olika antikvariaten och hantverksbodarna var också lite småtrevliga att gå i men bäst var nog stenugnsbageriet med gott helt nybakat bröd och kaffebröd. Dessutom bjuder dom på kakor när man handlar.

Har du vägarna förbi rekommenderar jag ett besök.

En trea blir betyget på semesterskalan!

Inga kommentarer: